Навигација

Србија кредибилан контрибутор у мисијама УН и ЕУ

  • 07.04.2021

Извор: Министарство одбране

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић истакао је данас, учествујући путем видео-линка на Другом министарском састанку радне групе Такуба, да је Република Србија дугогодишњи кредибилни контрибутор у мисијама УН и ЕУ.

Министар Стефановић подсетио је овом приликом да је кључни политички циљ наше земље прикључивање Европској унији. Он је навео да Србија подржава опредељеност европских земаља да преузму одговорност за допринос миру и стабилности и у региону Сахел, паралелно са напорима које су уложиле својим учешћем у мисијама МИНУСМА, ЕУТМ Мали и другим иницијативама, као и да разматра своје активније учешће.

На поменутом Другом министарском састанку, поред министра Стефановића, учествовали су министри одбране Француске, Белгије, Кипра, Естоније, Грчке, Мађарске, Малија, Украјине и Шведске, као и државни секретари и помоћници министара одбране Шпаније, Данске, Италије, Норвешке, Нигера, Холандије, Португала, Чешке и Словачке.

Учесници скупа сагласили су се да се ојачаном безбедношћу стварају услови за развој, боље управљање и владавину права који су неопходни за постизање одрживог мира.  

Извор: Министарство одбране

Извор: Министарство одбране