Навигација

Састанак министра Стефановића са државним министром одбране Уједињених Арапских Емирата

  • 23.02.2021

Извор: Министарство одбране

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са државним министром одбране Уједињених Арапских Емирата Мухамедом Ахмедом ал Боварди ал Фаласијем на Сајму наоружања и војне опреме “IDEX 2021” у Абу Дабију. 

Како је истакао министар Стефановић, са министром Бовардијем разговарао је о даљој стратешкој сарадњи две земље у области одбране.

- Две земље су захваљујући блискости председника Александра Вучића и шеика Мохамеда бин Заједа успоставиле најближе могуће стратешке односе и односе у области одбране. За нас је важно да наставимо тренинге наших специјалних снага и сарадњу у нашој одбрамбеној индустрији, јер имамо започете заједничке пројекте, а имали смо прилику да разговарамо о новим пројектима. Важно нам је да та заједничка сарадња доведе до резултата који ће помоћи да напредују и наша одбрамбена индустрија и свеопшта војна сарадња - истакао је министар одбране.

Према речима министра Стефановића, са министром Бовардијем разговарао је и о његовој могућој посети Србији. 

- Разговарали смо и о могућностима да том приликом буду одржане заједничке вежбе, на којима би наше војске приказале своје могућности, да министра Бовардија упознамо са могућностима српског одбрамбеног комплекса детаљније, као и да наставимо заједничке пројекте које смо започели - поручио је министар Стефановић после састанка са министром Бовардијем на сајму наоружања “IDEX 2021” у Абу Дабију.

Извор: Министарство одбране

Извор: Министарство одбране