Навигација

Састанак министра Стефановића са амбасадорком Кине Чен Бо о досадашњој сарадњи

  • 18.03.2021

Извор: Министарство одбране

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине у Београду Чен Бо.

Министар Стефановић изразио је захвалност за помоћ коју је Кина упутила и упућује Министарству одбране и Војсци Србије у борби против Ковид-19. Он је истакао да су кинески лекари притекли у помоћ војном здравству Србије на почетку пандемије и још једном показали да пријатељи деле и добро и зло.

Према речима министра Стефановића, сарадња у области одбране има узлазни тренд и развија се на различитим пољима, пратећи укупне пријатељске односе двеју земаља који су учвршћени личним односима председника Србије и Кине. Како је министар оценио, наставак сусрета на највишем нивоу и планиране активности билатералне војне сарадње знатно ће допринети даљем јачању сарадње две земље у области одбране.

Амбасадорка Чен Бо истакла је да је претходни период обележен заједничком борбом против пандемије Ковид-19, у којој је учвршћено традиционално пријатељство два народа и да ни у таквим условима није заустављена сарадња Србије и Кине која даје допринос опоравку и развоју две земље.

Амбасадорка Кине нагласила је да је досадашња сарадња у области одбране интензивна те прати у потпуности одличне опште и политичке односе две пријатељске земље и додала да Кина цени односе на нивоу стратешког партнерства са Србијом, које су посебно учврстили лични односи председника двеју држава.

Извор: Министарство одбране