Навигација

Нико не треба да брани Вучића од мене

  • 06.01.2021

Извор: Министарство одбране

Потпредседник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић огласио се после вишедневних спекулација у вези са случајем прислушкивања председника Вучића.

„Већ неколико дана слушам спекулације и кулоарска нагађања у којима се јавно или скривено и перфидно имплицира о мојим потенцијалним сазнањима у вези са прислушкивањем председника Републике,“ рекао је Стефановић.

Стефановић подсећа све злонамернике, с јединим циљем да не дозволи да се лажима и инсинуацијама наноси штета мом имену и досадашњем раду, подсећа, да је Александар Вучић његов пријатељ, човек са којим дели своју судбину више од 20 година, државник од кога је научио све о политици и кога безрезервно прати од првог дана њховог познанства и пријатељства, и у политичком и сваком другом смислу.

"Такође им поручујем да нико не треба да брани председника Вучића од мене. Захваљујући њему све ово време сам у политици и на функцијама које сам до сада обављао, укључујући и садашњу, тако да сам потпуно спреман да се на његов позив одмах повучем, ако је то у интересу наше заједничке борбе за бољу Србију,“ рекао је Стефановић.

У вези са актуелним случајем прислушкивања председника Вучића, Стефановић је изнео врло јасан став, у кратком интервјуу.

"Рекао сам да је било очигледно да је постојао један део људи који су злоупотребили своја овлашћења и своје функције, као и да све чињенице морају бити откривене, јер је држава најснажнија. Жао ми је што се новинарка "Курира" јавила након тога, али немам намеру да поводом изузетно озбиљног питања понављам идентичне реченице истог дана, само зато да би неки медији имали ексклузиву", наглашава Стефановић.

Уз све уважавање медијске слободе да износе своје ставове, не могу да дозволим да лажима и инсинуацијама наносе штету мом имену и дужности министра одбране, спекулишући да сам, "некакав шпијун".

"Додуше, још се нису договорили чији - шпијун ЦИА или неке руске службе, с обзиром да сам интервју дао Спутњику. Значи ли то да су и сви други који су икада давали интервјуе некој страној медијској кући због тога постали страни шпијуни? Знам да ја свакако то нисам. Србију волим изнад свега, служим својој земљи и надасве волим свој народ, као и нашу Војску и Министарство одбране на чијем сам челу. Нисам ни руски, ни амерички, ни кинески, нити било чији, већ свој човек, Србин, чији су се и отац и деда и прадеда борили за слободу ове земље. Знам и да сам као министар одбране и члан Владе положио заклетву на одану службу својој земљи и поштовање њеног Устава, а то је за мене највећа част и обавеза", рекао је Стефановић.

У правној држави каква је Србија поштују се закони, и као бивши министар унутрашњих послова, а садашњи министар одбране, остављам институцијама своје земље да раде свој посао и сигуран сам да ће ова прича добити свој брзи епилог, рекао је Стефановић.

Извор: Српска напредна странка/Танјуг