Навигација

Министар Стефановић обишао Центар за обуку паса

  • 03.04.2021

Извор: Министарство одбране

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је Центар за обуку паса у нишкој касарни "Књаз Михаило" где је присуствовао приказу оспособљености паса и њихових водича, на којем су приказани елементи обуке паса трагачке службе, паса за проналажење минско-експлозивних средстава и различите вежбе савлађивања препрека.

Стефановић је рекао да ће се наставити улагања у ову јединицу, чији припадници својим знањем, искуством и залагањем дају значајан допринос оперативним способностима Војске Србије.

Он је, заједно са замеником команданта Команде за обуку бригадним генералом Николом Дејановићем, обишао ветеринарску амбуланту и смештајне просторе за псе, као и спомен-собу Центра у којој се чувају сведочанства о јединицама које су се на овим просторима бавиле обуком водича паса, узгојем, дресуром и ветеринарском заштитом службених паса.

О раду Центра за обуку паса информисао га је командант мајор Зденко Цвијетић, а у Центру се иначе реализује 13 различитих курсева, међу којима је и најсложенији облик усавршавања - курс за обуку водича паса и дресуру службених паса за специјална дејства намењен за обуку припадника специјалних јединица.

Извор: Министарство одбране