Навигација

"Мигови-29" из Белорусије стигли у Србију

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић наводи за РТС да су два ремонтована "мига 29" стигла из Белорусије у Србију.

Војници показали изузетан ниво професионалности и обучености

После успешно завршене Здружено тактичке вежбе „Одговор 2021“, потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић честитао је припадницима Војске Србије који су данас показали изузетан ниво професионалности и обучености.

Други део вежбе "Одговор 2021" на Пасуљанским ливадама

У делу вежбе „Одговор 2021“ на „Пасуљанским ливадама“ учествовало је више од 1.000 припадника Војске Србије, око 200 припадника Полиције и више од 140 борбених средстава и система.

Завршен први део вежбе „Одговор 2021“ на полигону Орешац

На полигону „Орешац“ завршен је први део Здружено-тактичке вежбе „Одговор 2021“. Циљ сложеног и динамичног сегмента вежбе на „Орешцу“ био је приказ оспособљености 72. бригаде за специјалне операције у решавању тактичких и ватрених задатака током припреме и извођења противтерористичке операције, у садејству са снагама Ратног ваздухопловства и ПВО, 63. падобранском бригадом и Специјалном антитерористичком јединицом МУП-а Србије по теми „Уништење терористичке групе и ослобађање талаца”.

Све је спремно за данашњу вежбу “Одговор 2021”

На аеродрому Лађевци јутрос је извршено завршно припремање и полетање хеликоптера Ми-35 и противоклопних хеликоптера типа „гама“ који ће учествовати на вежби, а пред почетак вежбе полетеће и јуришни авиони „орао“.

Војнотехнички институт јачи за 70 запослених

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас решења о пријему у професионалну војну службу на неодређено време у Војнотехничком институту за 70 новозапослених, међу којима је највише младих истраживача. Стефановић им се том приликом захвалио што су одабрали да раде за своју земљу и њен систем одбране.

У суботу ћемо показати сву моћ Војске Србије

Стабилност и мир циљ су којем Србија тежи, као и то да буде гарант стабилности на целокупној својој територији и у читавом региону, рекао је данас министар одбране др Небојша Стефановић и нагласио да ће та спремност Србије моћи да се види и у суботу током Здружене тактичке вежбе "Одговор 2021".

Думановићеве тврдње за НИН су сумануте

Министар одбране др Небојша Стефановић оценио је данас као потпуно бесмислене и сумануте тврдње да му је председник Србије наметнуо Дијану Хркаловић за државног секретара, како то за НИН тврди некадашњи припадник Одељења за тајно праћење МУП-а Милан Думановић.