Навигација

Морамо бринути о породицама чији су чланови за ову земљу дали највише - свој живот

  • 26.02.2019
Nebojsa Stefanovic

Извор: МУП РС

Пуно ми је срце! Са ове исте говорнице обраћао сам се нашим колегама, обраћао се јавности са пуно лепих разлога. Када смо набављали опрему за нашу полицију, када смо набављали нове униформе, када смо чинили да наши полицајци буду поносни због тога што њихово Министарство напредује, када смо се бринули о безбедности грађана Србије, када смо радили заједно све оне ствари због којих заиста можемо да идемо уздигнуте главе. Али данашњи повод чини ми се да је најзначајнији повод, да је најважнија ствар коју један министар може да уради, једна ствар коју морате да урадите срцем. То морате да осетите!

Ми имамо овде чланове породица, децу, супруге, друге сроднике људи који су дали највише за ову земљу, дали свој живот. Који су учинили нешто што је већини људи потпуно незамисливо, а који су дали нешто највредније не само што су они имали, него оно што су имале њихове породице. И то Србија мора да поштује, то Србија мора увек да памти, то сви ми морамо да памтимо и морамо да кажемо хвала, да погнемо главу, да се сетимо тих људи и да никада не заборавимо чиме су нас задужили, али много више од тога морамо да бринемо да њихова жртва за слободу Србије не буде никада заборављена, да то зна свако дете у овој земљи. Имена људи који су се борили за нашу земљу, који су свој живот дали да би ми данас били слободни, да би корачали слободно нашом Србијом, али и да бринемо о њиховим породицама, да бринемо о њиховој деци, коју су оставили иза себе, који су тада можда били малени, неки једва ходали, а данас стасали у момке и девојке, стасали у некога ко ће, попут њихових чланова породице да брани Србију, да брани миром, знањем, да брани марљивим и преданим радом. И зато сам поносан јер имам прилику да један велики број људи, готово 130 данас примимо у радни однос у МУП и макар тим симболичним гестом да се захвалимо и њима, породицама, али да се дубоко захвалимо жртви коју су њихови родитељи поднели за нашу земљу.


Драге будуће колеге,

Све оно што се дешавало, све оно што сте тешко пропатили и што сте имали тежине у животу, верујте да не постоји нико у овој сали, а чини ми се ни у земљи ко се не саосећа са вама. Сву дубину и тежину трагедије коју сте лично имали, али и ово Министарство чији су ваши родитељи били припадници. Али верујете да се нико више не радује и да вам нико не жели више добродошлицу него ови људи овде из вашег министарства коју су свесни свега тога и који једва чекају да се придружите нашим редовима, да будете стуб одбране наше земље, стуб безбедности и сигурности Србије, да будете драге колеге које ће свакога дана радити да наша земља буде боље место за живот, да буде безбеднија и сигурнија за све своје грађане.

Желим вам искрену добродошлицу, поносни смо на дела ваших родитеља, а ви учините да будемо поносни и на вас. Хвала вам што сте овде са нама, што сте се определили за ову професију, а ми ћемо учинити све да у нашем колективу, нашој великој породици осећате сву топлину једног нежног загрљаја.