Навигација

Добро дошли у вашу нову кућу

  • 24.09.2020
Nebojsa Stefanovic

Извор: Танјуг

Поштовани председниче Републике Србије,

Поштована премијерко, чланови Владе Републике Србије,

Уважени директоре полиције, драги припадници Министарства унутрашњих послова,  

Даме и господо,

Када погледам у ове редове нових момака и девојака у плавој униформи и њихове колеге које сваког дана на улицама Србије штите безбедност наше земље прва реч која ми падне на ум је ПОВЕРЕЊЕ.

Повeрење у људе који су одлучили да своје животе посвете једној тешкој професији. Професији у којој ће и ови млади момци и девојке видети пуно патње и мука, али без које грађани Србије, не би могли да имају стабилну, безбедну и сигурну земљу. 

Зато хоћу да вам кажем ХВАЛА што сте одабрали да служите свом народу. Oвo је позив, много више од посла. Oво је избор који ће дефинисати ваше животе, јер ретки су људи који одлуче да посвете своје судбине и каријере борби за бољу Србију.  

Уједно, oвo је избор који ће вам, ако свој посао будете радили добро и честито, омогућити да доживите посебан осећај да сте помогли некоме. Осећај за који ваше старије колеге воле да кажу да се не може описати и да га ништа не може заменити. Задовољство јер је победило добро. 

Поносан сам јер је у Србији данас полицајац поштован и уважен, враћено је достојанство овој професији и не заборавља се олако тежина и значај овог посла. И зато желим да се захвалим председнику Александру Вучићу, који је увек пружао и пружа подршку полицији, пре свега у борби против криминала, али и њеном опремању и значајно већим платама, као и на његовој иницијативи да и припадници МУП-а могу да купе станове по веома повољним условима.   

Полицију, која некада ради и непопуларан посао чине људи који безрезервно воле своју Србију. Људи који су спремни да уђу и у поплаве и у пожаре, спремни да се боре против нарко-дилера и ухвате у коштац са окорелим криминалцима.

Увек спремни да безусловно бране Србију. У тој борби нижу мерљиве и из године у годину све боље резултате и уз то нађу енергију и да подучавају децу у школама да би их научили како да се заштите и буду сигурна. Дају све од све да би грађанима Србије дан био миран и нормалан, рекао бих и безбедносно досадан, што ми у полицији заправо највише волимо.   

Управо зато што своју љубав према Србији доказују делима и то свакодневно, поносан сам да је у нашој земљи овај позив данас цењен и да народ узвраћа поверењем у полицију. То показује и чињеница да све више младих жели да ступи у наше редове. На последњи конкурс расписан за 1.060 полазника јавило се више од 6.000 кандидата. 

То показује и да су љубав према Србији и борба да победи добро поново у моди. Да смо на правом путу, јер у нашој земљи данас стасавају нове генерације са правим системом вредности. Доказ за то је и ових 536 младића и девојака, који данас постају део Министарства унутрашњих послова. 

Желим вам да будете добри полицајци. Да носите униформу са поносом. Да се поносите и том плавом бојом и заставом Србије која је на вашем рамену и свим задацима које ћете добијати свакодневно од ваших старешина. 

Очекујем од вас пуно преданог рада, изузетну посвећеност сваком грађанину који вам се обрати за помоћ и да се, када се следећи пут сретнемо, радујемо вашим новим успесима који ће уједно значити да наша Србија напредује. Учините нас све поносним, као што сам ја поносан на вас данас, као што су поносни ваши родитељи и као што је поносна Србија. 

Ваше колеге су својим резултатима поставиле лествицу високо и показале да су грађани у праву што имају поверење у полицију. Ви сада дајте све од себе да покажете да сте нова генерација полицајаца, која ће свој посао радити и још боље и озбиљније, и покушајте да надмашите њихове успехе. Заслужите својим радом највишу оцену грађана.

Добро дошли у своју нову кућу.

Живела Србија!