Навигација

Да ли су ''деца'' само кад каменицама гађају полицајце и ломе им и ноге и главе, или и кад шамарају лидере СЗС-a

  • 13.07.2020
Nebojsa Stefanovic

Извор: Новости

"Каменице, делови свеже разваљеног тротоара, бакље и конзерве бачене на наше полицајце, док стоје мирно штитећи нашу имовину и законе Републике Србије обележиле су претходне дане у Београду. Упињали су се, додуше невешто, разни опозициони лидери да демонстранте, који их бацају, представе као сараднике полиције, сараднике државе, као некога блиског власти, све док нису схватили да телевизијски снимци показују да то чини велики број оних који су се окупили испред Скупштине.

Када полиција стрпљиво трпи каменице, онда кажу да власт понижава полицајце и да је требало раније да интервенишу. Када полиција, штитећи и сопствене животе, похапси оне који бацају каменице и наносе им тешке телесне повреде, када приведе оне који их нападају, ударају и шутирају онда нападачи постану "наша деца". И зато хоћу да питам - да ли су они који бацају каменице и бакље наша деца или су хулигани, криминалци и насилници?

Да ли то зависи од тога да ли нападају полицију или новинаре, да ли поломе ноге припаднику МУП-а или нашамарају неког од лидера Савеза за Србију? Иако су за мене сви нападачи исти и полиција ће према свима исто поступати у складу са законом, питам јер желим да укажем на лицемерје оних који то тврде свакога дана. Нема криминалаца у униформи и нема хулигана у редовима полиције, моје колеге су поштени, часни и одговорни људи који штите Србију, њене грађане и законе ове земље.

И увек ћу због тога стати у њихову заштиту против свих оних који би да се радују када полети комад ивичњака или део одваљене фасаде према момцима и девојкама, нашој деци у униформи, која су до јуче вадила људе из поплављених кућа или су им помагали у свакој другој ситуацији у којима им је помоћ била преко потребна.

А што се тиче свих оних који би да релативизују криминал, који би да релативизују кривична дела учињена против полицајаца и имовине, завијена у тобожње протесте против власти, поручујем још једном - немојте се бавити насиљем. Полиција и наша држава ће и те како умети да одговори да би заштитили животе људи, да би заштитили демократију и права огромне већине грађана, која се уопште не слаже са оваквим насиљем које се дешава на улицама наших градова.''